13 februarie 2023

Programul Ucenic Electrician isi imagineaza un viitor mai incluziv in domeniile tehnice

 

In luna februarie, Distributie Oltenia lanseaza noi initiative pentru elevii din programul Ucenic Electrician, menite sa amplifice reprezentarea vocilor la feminin in domeniile tehnice. Plecand de la semnificatia datei de 11 februarie – Ziua Internationala a Femeilor si Fetelor in Stiinta – sustinem participarea activa a femeilor in domenii tehnice, precum si cladirea unei cariere in energie pentru o comunitate tot mai diversa de profesionisti.

1 FEBRUARIE 2023

Distributie Oltenia da startul unei noi editii a Clubului de Practica, locul in care invatam durabil in programul Ucenic Electrician

 

Proiectul Ucenic Electrician, marca Distributie Oltenia reia in 2023 o activitate pentru elevii care au nevoie sa-si dezvolte abilitatile tehnice, dar si sa evolueze pe plan personal: Clubul de Practica, editia a III-a. „Invatam durabil pentru un viitor la puterea verde” alaturi de Fundatia Progress si le oferim celor aproape 300 de Ucenici din cele 7 licee partenere provocari lunare din domeniu, premii atractive si multe surprize.

18 IANUARIE 2023

Distributie Oltenia isi extinde reteaua de parteneri pentru a asigura performanta in programul Ucenic Electrician

 

Proiectul Ucenic Electrician reuneste in 2023 o comunitate tot mai diversa, in care se alatura noi sustinatori ai performantei din domeniu. Le spunem bun venit noilor nostri colegi din programul Ucenic Electrician care au raspuns prezent la indemnul de a forma viitorii specialisti in energie: ALM Power Group, Comranado si Elco Targu Jiu. La randul lor, ADREM si EnergoBit, partenerii cooptati in program inca din 2022, raman alaturi de Distributie Oltenia pe drumul inceput impreuna pentru viitorul tinerilor.

21 DECEMBRIE 2022

Distributie Oltenia si ADREM marcheaza un an de parteneriat in programul Ucenic Electrician si prezinta o zi de practica intre profesionisti

 

Formarea noii generatii de specialisti in domeniul energiei este o responsabilitate pe care Distributie Oltenia si-a asumat-o inca din anul 2016, prin programul Ucenic Electrician. Dupa ce, in 2022, Distributie Oltenia si ADREM si-au unit fortele in cel mai ambitios proiect de formare profesionala, parteneriatul se concretizeaza prin lansarea unui nou material video, inspirat de meseria viitorului: o zi de practica pe teren, alaturi de profesionisti.

14 NOIEMBRIE 2022

Distributie Oltenia sustine evolutia personala a celor 300 de tineri din programul Ucenic Electrician

 

Programul Ucenic Electrician, initiat de Distributie Oltenia, marcheaza o noua etapa in dezvoltarea urmatorilor specialisti din energie. Cu ajutorul partenerilor de la Fundatia Progress si Noi Orizonturi, in anul scolar 2022-2023, tinerii din generatia viitorului vor participa la 4 module de dezvoltare personala pentru fiecare nivel educational.

5 septembrie 2022

Ucenic Electrician sarbatoreste 6 ani de cand pregateste electricienii viitorului

 

Inca o generatie de Ucenici Electricieni intra in programul de educatie profesionala, alaturi de ceilalti 179 de colegi ai lor mai mari.

Ca de fiecare data, operatorul Distributie Oltenia ramane aproape de generatia viitorului si marcheaza noi momente importante in programul Ucenic Electrician:
– Deschiderea anului scolar pentru aproximativ 300 de Ucenici Electricieni;
– VR-ul devine noua realitate a Ucenicilor Electricieni – primul tur virtual intr-una din statiile Distributie Oltenia;
– Parteneri in business, dar si la scoala, ADREM si Energobit sustin in continuare proiectul Ucenic Electrician si isi extind angajamentul;
– Aproape 670 000 de euro investiti in proiect din 2016 pana in prezent.

 

1 SEPTEMBRIE 2022

17 absolventi Ucenic Electrician pornesc in experienta de internship, Electrician Junior, alaturi de Distributie Oltenia si partenerii sai

Pentru al 4-lea an consecutiv, Distributie Oltenia si partenerii sai, ADREM si Energobit, isi pun amprenta asupra generatiei viitorului, printr-o noua editie a programului de internship platit, Electrician Junior. Continuam astfel sa ne extindem ca o adevarata echipa, care impartaseste pasiunea pentru lumea energiei si ne mandrim cu rezultatele obtinute:
– 17 tineri admisi in internship in judetele Arges, Gorj, Teleorman, Mehedinti au acum propriul loc de munca, imediat dupa absolvirea liceului;
– prima generatie de absolventi din judetul Mehedinti se alatura programului de internship dupa parcurgerea celor 3 ani de studiu;
– 59 de Electricieni Juniori ne-au trecut pragul in perioada 2019-2021 si 37 dintre absolventi sunt deja angajati in Distributie Oltenia sau la companiile partenere.

1 AUGUST 2022

95% dintre Ucenicii Electricieni recomanda programul derulat de Distributie Oltenia pentru ca schimba vieti profesionale, dar si personale

 

La sfarsitul anului scolar 2021 – 2022, peste 80% dintre elevii implicati in programul Ucenic Electrician au declarat ca programul este unul extrem de util si ii ajuta atat pentru dezvoltarea profesionala, dar si personala.

Peste 83% dintre elevi evalueaza activitatile programului ca fiind interesante, considerand ca i-au ajutat sa inteleaga calitatile unui bun electrician, sa se dezvolte pentru cariera, sa devina mai responsabili, sa comunice mai bine si sa devina buni coechipieri.

27 iuLIE 2022

Doar 2 zile mai ai la dispozitie pentru a te inscrie in programul Ucenic Electrician

Pana pe 28 iulie, elevii interesati sunt asteptati in continuare pentru a-si rezerva locul in programul care te formeaza pentru meseria viitorului.
Inca de la prima etapa de inscrieri, derulata la inceputul lunii iulie, clasele Ucenic Electrician din cadrul celor 7 licee partenere au inceput sa-si completeze locurile. De asemenea, prin intermediul formularului disponibil pe platforma https://ucenicelectrician.ro/contact/, peste 60 de tineri si-au exprimat optiunea de a fi contactati de liceele partenere pentru mai multe informatii despre procesul de inscriere.

28 iunie 2022

Experienta Ucenic Electrician se muta in natura: dezvoltare si o noua atestare internationala in Tabara de Aventura oferita de ADREM si EnergoBit

 

Clopotelul a sunat! Vacanta mare, cea mult asteptata poate sa inceapa! Pentru a o primi cum se cuvine, intr-un mod inedit, asa cum a fost intregul parcurs al Ucenicilor Electricieni in acest an scolar, 30 de elevi si 8 adulti din programul The Duke of Edinburgh’s International Award România si-au pus rucsacul pe umar si au plecat in Tabara de Aventura.

17 iunie 2022

Distributie Oltenia lanseaza o noua editie a programului Ucenic Electrician

In anul scolar 2022-2023, programul Ucenic Electrician ramane o alternativa pe care tinerii de clasa a VIII-a se pot baza, oferind reperele pentru un viitor profesional sigur. In perioada 4-8 iulie, respectiv 26-28 iulie 2022, absolventii de clasa a VIII-a pot alege o specializare in domeniul electric, sustinuta de proiectul Ucenic Electrician in judetele partenere: Arges, Dolj, Gorj, Teleorman, Mehedinti, Valcea, Olt.

14 iunie 2022

Ucenicii Electricieni au grija de bugetul lor, datorita atelierelor desfasurate de Fundatia The Duke of Edinburgh, cu sprijinul Adrem si EnergoBit

 

Vacanta de vara se apropie, iar Ucenicii Electricieni vor fi mai atenti la buzunarul lor. Prin parteneriatul Distributie Oltenia cu Fundatia The Duke of Edinburgh’s International Award Romania asigurat de partenerii nostri traditionali Adrem si EnergoBit, oferim celor aproape 300 de viitori profesionisti in energie sansa de a privi domeniul financiar din perspectiva expertilor.

18 MAI 2022

300 de Ucenici Electricieni reconditioneaza electrocasnicele vechi ale cunoscutilor in Luna Reparatiei

Prin Clubul de Practica – editia a II-a, Distributie Oltenia, alaturi de partenerii de la Fundatia Progress, isi continua misiunea de a forma viitorii specialisti in energie, rasplatind lunar performanta. Am dat impreuna lunii mai o noua valoare, denumind-o Luna Reparatiei, iar alaturi de Ucenicii nostri ne indreptam din nou spre comunitatea din care facem parte si punem in practica tot ceea ce am invatat in decursul acestui an.

19 APRILIE 2022

Improvizatia aplicata devine cel mai nou instrument de dezvoltare pentru 300 de tineri din programul Ucenic Electrician

 

Activitatile extracurriculare si pregatirea pentru viitor continua sa faca pereche buna in programul Ucenic Electrician. La fel o demonstreaza si cei 300 de elevi inscrisi, care formeaza o echipa responsabila si implicata de viitori profesionisti, participand la ateliere de dezvoltare personala, bazate pe 3 directii principale:
– Colaborare;
– Atitudine si incredere;
– Comunicare, adaptare, flexibilitate.

 

7 APRILIE 2022

300 de Ucenici Electricieni pregatesc un Viitor Sustenabil

 

Prin Clubul de Practica – editia a II-a, Distributie Oltenia, alaturi de partenerii de la Fundatia Progress, isi continua misiunea de a forma viitorii specialisti in energie, rasplatind lunar performanta. Tematica din acest an scolar este “Viitorul Sustenabil” si pune accentul pe:


– utilizarea tehnologiilor care implica diferiti senzori si procese automatizate, scrierea de cod in programul Arduino;
– reutilizarea unor resurse din viata de zi cu zi pentru a construi sau repara obiecte cu propriile maini;
– recunoasterea performantei, prin oferirea lunara de premii in valoare de 300 RON pentru fiecare membru din echipa castigatoare, corespunzatoare fiecarui nivel de studii;
– dezvoltarea competentelor pentru a deveni mai buni in meseria aleasa, prin realizarea unor proiecte complexe, cu aplicabilitate in viata reala.

17 ianuarie 2022

Distributie Oltenia doteaza toti cei 300 de elevi din programul Ucenic Electrician cu materiale profesionale pentru a face meserie
Cei aproape 300 de elevi inscrisi in programul #UcenicElectrician au intrat in noul an cu materiale si echipamente profesionale, nelipsite din activitatea pentru care acestia se pregatesc. 

12 ianuarie 2022

Adrem si EnergoBit se alatura proiectului Ucenic Electrician, desfasurat din 2016 de Distributie Oltenia

Dupa aproape 6 ani de la debutul proiectului, Distributie Oltenia atrage si alti Supereroi parteneri in proiectul Ucenic Electrician. Doi dintre cei mai importanti colaboratori traditionali, Adrem si EnergoBit vor imbraca mantia eroilor si sustin performanta celor 300 de elevi din proiect.
Ca urmare a colaborarii, elevii si profesorii din program vor beneficia si de alte programe de dezvoltare personala, recunoscute la nivel international, prin colaborarea cu Fundatia The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, in plus fata de cele 4 ateliere deja incluse in proiect, desfasurate de Fundatia Progress.

17 decembrie 2021

Distributie Oltenia spune povestea celor 16 interni din Arges, Gorj si Teleorman in cea de-a 3 a editie Electrician Junior

Incepand cu luna octombrie 2021, operatorul Distributie Oltenia se bucura de o echipa mai numeroasa si mai diversa. Suntem o sursa de inspiratie pentru generatiile viitorului printr-o noua editie de internship platit, Electrician Junior, iar anul acesta avem si noutati:


– 16 Ucenici Electricieni vor face stagiul de internship in cadrul Distributie Oltenia
– peste 10 absolventi Ucenic Electrician vor parcurge un internship platit la partenerii DEO
– 2 fete din judetul Arges care vor pune in lumina performantele #lafeminin din domeniu
– prima generatie de absolventi din judetul Teleorman care se alatura programului.

7 octombrie 2021

Electrician Junior la a 3 a editie: alti 16 Ucenici Electricieni din Arges, Teleorman si Gorj beneficiaza de 6 luni de internship platit in cadrul Distributie Oltenia

Experienta de internship, Electrician Junior, prinde contur pentru cel de-al 3 lea an consecutiv si creste cifrele cheie ale programului:

– peste 140 de absolventi de clasa a 11a;
– peste 80 de candidati pentru pozitiile de internship din cadrul Distributie Oltenia sau parteneri, in perioada 2019-2021;
– 30 de tineri admisi in internship dintre care 16 din judetele Arges, Gorj si Teleorman au fost selectati in aceasta editie pentru a face parte din echipa Distributie Oltenia;
– 16 tineri deja angajati in cadrul Distributie Oltenia dupa ce au parcurs internship-ul platit in perioada 2019-2020;
– continuarea sustinerii performantelor #lafeminin din domeniu – alte 2 fete care vor parcurge cele 6 luni de internship in judetul Arges;
– prima generatie de absolventi din judetul Teleorman care se alatura programului de internship dupa parcurgerea celor 3 ani de studiu;
– prima absolventa a programului Ucenic Electrician – Gabriela Oprea – care a parcurs cu succes si programul de internship platit s-a alaturat echipei Distributie Oltenia in luna martie 2021 si a fost promovata in rolul de Electrician PRAM in luna aprilie 2021. Povestea ei, surprinsa intr-un episod documentar dedicate, ramane o sursa de inspiratie pentru generatiile viitoare, ca un exemplu de perseverenta in fata stereotipurilor sau normelor impuse de societate: https://www.youtube.com/watch?v=ZPgX3m7G3f4

13 septembrie 2021

Peste 300 de tineri au intrat astazi in familia Ucenic Electrician din judetele Arges, Gorj, Mehedinti, Teleorman, Valcea si Olt

La inceput de an scolar, operatorul Distributie Oltenia ramane aproape de generatia viitorului si marcheaza noi momente cu #energiepentrubine in programul Ucenic Electrician:


– deschiderea anului scolar pentru cei peste 300 de tineri inscrisi la liceele partenere din judetele Arges, Gorj, Teleorman, Mehedinti, Valcea si Olt;
– extinderea in Olt – prin parteneriatul cu Liceul Tehnologic Alexe Marin Slatina – si ultima destinatie pe harta celor 7 judete care formeaza inima Distributie Oltenia;
– inaugurarea laboratoarelor electrice de ultima generatie din judetele Valcea si Olt, alaturate in program in perioada 2020 – 2021;
– cele mai noi „accesorii” prin care tinerii inscrisi sa tina pasul cu inovatiile din domeniu: manuale de inginerie electrica si tablete moderne.

16 august 2021

Un an scolar cat o experienta de-o viata: peste 260 de Ucenici Electricieni mai digitali, mai responsabili si mai motivati

In anul scolar 2020 – 2021, programul #UcenicElectrician a continuat sa fie o alternativa educationala pe care tinerii se pot baza, oferind cele mai bune conditii viitorilor profesionisti din domeniul energiei. Aceasta este concluzia la care au ajuns peste 83% dintre elevii care fac parte din programul Ucenic Electrician, marca Distributie Oltenia.

13 iulie 2021

Ucenicii Electricieni la sfarsitul anului scolar: supereroi experti in coding si digitalizare

Programul Ucenic Electrician scrie un nou capitol prin care transforma pasiunea pentru electricitate in cea mai cool superputere pentru generatia viitorului. Cu ajutorul seriei de documentare, Electric Superheroes si al Clubului de Practica – activitate de coding remunerata financiar, Distributie Oltenia continua sa ii incurajeze pe tineri sa isi descopere adevarata valoare, demonstrandu-le ca nu exista limite in ceea ce pot face.

07 iulie 2021

Energia e superputerea ta! Distributie Oltenia da startul inscrierilor in programul Uncenic Electrician pe platforma www.ucenicelectrician.ro si in liceele partenere, acum si in judetul Olt

In perioada 5 – 14 iulie, respectiv 30 iulie – 3 august 2021, proiectul Ucenic Electrician deschide portile unei noi generatii, inclusiv in judetul Olt – completand lista celor 7 judete partenere care formeaza inima Distributie Oltenia. Indiferent de judetul din care proveniti, puteti face primul pas pentru inscriere printr-un singur click, accesand noua platforma a proiectului si completand formularul disponibil pe link-ul https://ucenicelectrician.ro/contact/.

30 iunie 2021

Anunt important pentru elevii de gimnaziu: primul pas pentru inscrierea in programul Ucenic Electrician se face printr-un singur click, pe noua platforma www.ucenicelectrician.ro

Distributie Oltenia lanseaza platforma www.ucenicelectrician.ro, cartea de vizita a proiectului cu acelasi nume si invita tinerii sa experimenteze meseria viitorului intr-o noua lumina, una digitala. 

06 Mai 2021

Distributie Oltenia lanseaza Clubul de Practica, o noua superputere disponibila celor aproape 300 de Ucenici Electricieni

Pornind de la sursele care ne aduc energie, Asociatia ROI, Fundatia Progress si 7 dintre cei mai tineri angajati Distributie Oltenia au preluat rolul de supereroi pentru generatia viiitorului. Misiunea de a-i sustine pe tinerii Ucenici se va concretiza sub forma unui Club de Practica, prin care elevii sa continue sa-si dezvolte superputerile care definesc aceasta meserie indispensabila pentru societate.

22 Martie 2021

#UcenicElectricianlafeminin – mai mult decat un slogan, o realitate pe care o construim

Distributie Oltenia lanseaza #UcenicElectricianlafeminin si organizeaza primul eveniment pentru incurajarea participarii femeilor in domeniul energetic. Ucenic Electrician isi continua misiunea de a modela viitoarele generatii de profesionisti din domeniu, contribuind la cresterea diversitatii in industria energiei. Sub emblema #UcenicElectricianlafeminin, ne propunem sa conturam un model autentic de diversitate pentru generatia tanara, punand in lumina vocile si contributiile femeilor din domeniu.

09 Februarie 2021

Proiectul #UcenicElectrician creste, iar inima Distributie Oltenia este in sfarsit intreaga!

Programului Ucenic Electrician, infiintat de operatorul Distributie Oltenia in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Teleorman si Valcea ii lipsea o mica parte pentru a se considera complet: judetul Olt. Astfel, incepand cu anul scolar 2021 – 2022 inima Distributie Oltenia devine intreaga, reusind sa se extinda in toate judetele in care operatorul isi desfasoara activitatea si are nevoie de colegi noi. La dispozitia tinerilor care se pregatesc pentru clasa a 9a si doresc sa faca performanta in acest domeniu se pun la bataie 24 de locuri, iar primul pas pe care ei trebuie sa-l faca este sa se inscrie.

01 februarie 2021

Burse neintrerupte, ateliere de dezvoltare personala si internship in programul #UcenicElectrician 2020

Ca intotdeauna, echipa Distributie Oltenia ramane un suport permanent comunitatii locale si mai ales activitatilor pe care le incepe alaturi de aceasta.

Operatorul Distributie Oltenia si-a dotat cei aproape 300 de elevi inscrisi in programul #UcenicElectrician, dar si cadrele didactice care fac parte din proiect din judetele AG, DJ, GJ, MH, TR si VL cu cate o tableta pentru a putea fi cat mai aproape de o normalitate digitalizata.

Procesul de invatare a continuat neintrerupt: elevii au continuat sa primeasca bursele de performantã si sa participe la ateliere de dezvoltare personala.

O noua editie de internship platit se apropie de final: dintre cei 19 Electricieni Junior selectati, 2 dintre ei au fost deja angajati in judetul Gorj.