Electric Superheroes

Ucenic Electrician este un program Distributie Oltenia de sprijin al scolilor profesionale din Oltenia.

Seria de documentare Electric Superheroes spune povestea acestui proiect, pe intelesul tuturor, prin portretizarea a trei tineri electricieni in diferite etape ale carierei lor – in formare, interni sau angajati.

Trei povesti despre puterea educatiei, despre schimbare, curaj, inovatie, stabilitate, demnitatea muncii, despre energie si importanta ei. Prin puterea exemplului, cei trei protagonisti vor prezenta imaginea unui profesionist din domeniu si ii vor da o haina noua, de supererou care poate face orice isi propune.

Supereroul Episodului 1 este Gabriela, prima angajata care a parcurs cei trei ani de pregatire in proiectul Ucenic Electrician, dar si programul de internship platit, Electrician Junior. Pentru noi, ea este cel mai bun exemplu de reusita si o confirmare a faptului ca, atunci cand exista o pasiune, orice tipar dispare.

In episodul 2 il cunoastem pe Alexandru Badea – Ucenic Electrician, elev in clasa a XI-a la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria si, nu in ultimul rand, viitor supererou in meseria pentru care se pregateste! De ce este Alexandru un supererou?

  • Pentru ca ne arata ca viitorul se construieste pornind de la un act de curaj – in cazul sau, acesta a fost decizia de a se transfera la o clasa cu profil electric pentru a-si urma pasiunea descoperita in copilarie
  •  Pentru ca este un model de consecventa si ambitie – este bursier inca din clasa a IX-a si un participant nelipsit in concursul dedicat tinerilor din program, Trofeul Ucenic Electrician
  • Pentru ca implicarea sa se reflecta dincolo de programul Ucenic Electrician, de fiecare data cand alege sa impartaseasca pasiunea pentru acest domeniu cu cei din jurul sau

Pentru tinerii aflati in cautare de raspunsuri legate de o viitoare cariera si viata de adult, este esential ca in jurul lor sa gaseasca acele modele care sa reflecte valorile si beneficiile unei meserii, asa cum este cea de electrician. Si pentru ca nu putem vorbi despre energie fara exemplul supereroilor din cadrul Distributie Oltenia, in episodul 3 il cunoastem pe Ion Lupulescu – Electrician Exploatare Retele MT-JT Targu Jiu si un adevarat profesionist in domeniu. 

Supereroul protagonist al acestui episod reprezinta pentru generatia viitorului imaginea succesului intr-o meserie cu nenumarate beneficii pentru cei care o practica: 

  • Stabilitate – redata prin satisfactia de a asigura in orice moment al zilei energia electrica sau, asa cum o defineste dl Lupulescu, de a fi „motorul acestei societati”;
  • Inovatie – prin posibilitatea de lucra cu cea mai noua tehnologie din domeniu;
  • Diversitate – reflectata printr-un un mediu incluziv, in care „nu conteaza daca esti barbat sau femeie”, cat timp exista dorinta de a invata si de a-ti face meseria corect.