POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

DISTRIBUTIE ENERGIE OLTENIA S.A. (denumita in continuare „DEO”), societate pe actiuni administrata in sistem dualist, cu sediul in Craiova, str. Calea Severinului nr. 97, parter, etajele 2,3,4, judetul Dolj, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J16/148/2002,  avand Cod Unic de Inregistrare: 14491102 prelucreaza anumite categorii de date cu caracter personal de la elevii care se inscriu in programul „Ucenic Electrician”  (”Programul”) cu ocazia completarii formularului pus la dispozitie de DEO, fapt care ii confera acestuia statutul de operator de date cu caracter personal.

Te rugam sa citesti cu atentie aceasta politica pentru a afla mai multe informatii despre modul in care iti prelucram datele tale cu caracter personal, precum si drepturile pe care le ai.

1.     cum colectam datele personale

Datele personale prelucrate prin website-ul nostru sunt colectate:

 • furnizate direct de tine (de exemplu, cand ne contactezi prin intermediul formularelor sau al datelor de contact pe care ti le punem la dispozitie);
 • observate de noi atunci cand navighezi pe site-ul nostru (cookie-uri, IP, etc.).

1.1.    Date furnizate in mod direct

 1. Atunci cand completezi formularul de inscriere in Program

Pentru a te inscrie in Program si a-ti trimite comunicari despre acesta, spre exemplu, cu privire la oportunitatea de a fi absolvent al unei scoli profesionale cu profil electric, iti punem la dispozitie un formular in care trebuie sa introduci date personale precum: nume, prenume, numar de telefon, adresa de email, scoala de provenienta, judet de provenienta, confirmare cu privire la varsta implinita de cel putin 14 ani.

Temeiul in baza caruia prelucram aceste date cu caracter personal este consimtamantul pe care il obtinem de la tine cu ocazia inscrierii in Program prin completarea formularului destinat acestui scop.

Vom pastra aceste date cu caracter personal pe o perioada de cel mult 6 luni de la data la care acestea ne-au fost furnizate, sub rezerva unor cerinte legale de stocare mai lunga. Dupa expirarea acestui termen, datele personale se sterg din evidentele/bazele noastre de date sau sunt anonimizate.

 1. Atunci cand participi la webinariile educative organizate in cadrul Programului

Este posibil ca pe durata derularii Programului sa fie organizate o serie de webinarii educative pe diverse teme, precum: invatare online, leadership, public speaking, tehnici de vanzari sau eficienta energetica, etc. Scopul acestor webinarii este de a-ti asigura o invatare continua pe perioada desfasurarii Programului.

Cu aceasta ocazie prelucram date precum: nume si prenume, imaginea ta (doar daca vei folosi camera ta web), vocea (numai in masura in care vei vrea sa interactionezi cu ceilalti din cadrul webinarului si vei porni microfonul de la dispozitivul cu care te-ai conectat in acest scop).

Temeiul in baza caruia prelucram aceste date cu caracter personal este interesul nostru legitim de a interactiona cu tine in cadrul desfasurarii Programului si a-ti oferi educatie continua in vederea dezvoltarii tale profesionale si personale.

Vom pastra aceste date cu caracter personal pe o perioada de cel mult 6 luni de la data la care acestea ne-au fost furnizate, sub rezerva unor cerinte legale de stocare mai lunga. Dupa expirarea acestui termen, datele personale se sterg din evidentele/bazele noastre de date sau sunt anonimizate.

 1. Atunci cand ne transmiti cateva cuvinte de feedback pe care sa le postam pe website-ul Programului

Daca doresti ne vei putea scrie cateva cuvinte / impresii despre cum ti s-a parut experienta in cadrul Programului, pe care noi sa le postam pe website-ul uceniclectrician.ro. Datele personale pe care le vom prelucra cu aceasta ocazie vor fi: prenumele tau, judetul in care ai domiciliul si oricare alte date pe care tu le furnizezi cu aceasta ocazie.

Prelucram aceste date personale in temeiul consimtamantului tau in vederea promovarii Programului in randul tinerilor care isi doresc sau sunt interesati sa urmeze o cariera de electrician.

Vom pastra aceste date cu caracter personal pe perioada de existenta a website-ului sau pana la momentul in care alegi sa iti retragi consimtamantul.

 1. Atunci cand participi la fotografii de grup sau individuale pe care este posibil sa le postam pe website-ul Programului

Pe parcursul desfasurarii Programului se vor efectua fotografii de grup sau individuale in timpul derularii activitatilor care fac parte din Program.

Pentru fotografiile de grup prelucram aceste date cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim de a promova Programul si a arata tinerilor interesati cum se desfasoara activitatea pe teren sau la cursuri. Vom pastra  aceste date cu caracter personal pe perioada de existenta a website-ului, in masura in care acestea ajung sa fie postate. In caz contar, fotografiile nu vor fi pastrate o durata mai lunga de 6 luni de data la care acestea au fost efectuate, sub rezerva unor cerinte legale de stocare mai lunga. Dupa expirarea acestui termen, datele personale se sterg din evidentele/bazele noastre de date sau sunt anonimizate.

Pentru fotografiile realizate individual, prelucrarea datelor o vom face in temeiul consimtamantului acordat de tine. Este posibil ca aceste fotografii sa fie postate pe website-ul Programului daca ti-ai oferit consimtamantul la efectuarea fotografiei. Vom pastra aceste date cu caracter personal pe perioada de existenta a website-ului sau pana la momentul in care alegi sa iti retragi consimtamantul.

 1. Atunci cand ne contactatezi in orice alt mod

Ne poti contacta prin intermediul detaliilor puse la dispozitie pe website (de ex: prin intermediul adresei de email). Vom prelucra datele tale de contact, precum si alte informatii pe care alegi sa ni le transmiti.

Prelucram acest date personale in baza interesului nostru legitim, pentru a raspunde la intrebarile si solicitarile tale. Vom retine aceste date pentru o perioada maxima de 3 ani  de la ultima interactiune cu tine, de la solutionarea definitiva a problemei sesizate sau pana la solicitarea ta de stergere a acestora (in masura in care se aplica dreptul de stergere).

1.2.    Date observate in urma navigarii pe website

Site-ul nostru web colecteaza anumite informatii in mod automat si le stocheaza in fisiere log. Informatiile pot include adresele protocolului de internet (IP), regiunea sau locatia generala unde computerul sau dispozitivul tau acceseaza internetul, tipul browser-ului, sistemul de operare si alte informatii de utilizare privind utilizarea site-ului web, inclusiv un istoric al paginilor pe care le vizualizati. Utilizam aceste informatii pentru a ne ajuta sa concepem site-ul nostru astfel incat sa corespunda cat mai bine nevoilor utilizatorilor nostri.

2.     cui dezvaluim datele personale

Vom divulga datele tale cu caracter personal doar in scopurile si catre persoanele descrise mai jos.

 • Transferul datelor catre entitati afiliate

Datele tale. personale pot fi distribuite catre orice alta societate care este membra a Grupului, in cazul in care consideram ca acest lucru este in interesul nostru legitim, pentru scopuri administrative interne (de ex. gestionarea datelor in sisteme informatice interne, solutionarea disputelor etc.) sau pentru auditarea si monitorizarea proceselor noastre interne. Accesul la informatii este limitat la personalul care are nevoie sa cunoasca informatiile cu caracter personal.

 • Dezvaluirea datelor catre alti terti

Vom mai putea dezvalui datele tale personale unor terti in urmatoarele situatii:

 • liceelor partenere in Program (vei gasi o lista a acestora in cadrul website-ului).
 • societatilor care ne furnizeaza produse si servicii (persoane imputernicite), cum ar fi:
 • agentii media, precum cele care organizeaza campanii promotionale si cele care administreaza chestiuni tehnice ce tin de website-ul nostru;
 • furnizorii de sisteme de tehnologia informatiei si suport, inclusiv arhivarea emailurilor, serviciile de back-up si recuperare in caz de dezastru si securitate cibernetica.
 • altor entitati, cum ar fi autoritati si institutii publice auditori, avocati si alti consultanti profesionisti externi, atunci cand activitatea lor impune cunoasterea acestora sau atunci cand legea ne impune sa le divulgam.

De asemenea, putem divulga informatiile tale cu caracter personal catre alti terti:

 • in cazul in care ne soliciti sau ne dai acordul in acest sens;
 • persoanelor care pot demonstra ca detin autoritatea legala de a actiona in numele tau;
 • in cazul in care avem obligatia de a dezvalui datele tale personale pentru a respecta o obligatie legala sau o solicitare din partea autoritatilor.

Tertii catre care alegem sa distribuim informatiile tale cu caracter personal conform celor de mai sus sunt limitati (prin lege si contractual) in capacitatea lor de a utiliza datele personale strict pentru scopurile specifice identificate de noi. Ne vom asigura intotdeauna ca oricare terti cu care alegem sa impartasim datele personale sunt supusi obligatiilor privind protectia datelor. Cu toate acestea, pentru evitarea dubiului, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci cand divulgarea nu este decizia noastra (de ex: daca trebuie sa furnizam datele personale ca urmare a unei solicitari obligatorii din partea unei autoritati publice).

3.     TRANSFERURI DE DATE IN AFARA SPATIULUI ECONOMIC EUROPEAN (see)

prelucram datele tale personale in cadrul SEE si nu transferam sau divulgam datele tale personale tertilor din afara SEE. In cazul in care vom utiliza furnizori din afara SEE, care ar putea avea acces la datele tale pentru prestarea serviciilor catre DEO, vom lua masurile adecvate pentru a asigura faptul ca acestia protejeaza informatiile tale cu caracter personal, in conformitate cu aceasta politica.

4.     drepturile tale

In calitate de persoana vizata, potrivit legii, ai anumite drepturi cu privire la modul in care iti prelucram datele. Vom respecta drepturile tale individuale si vom aborda motivele tale de ingrijorare in mod adecvat.

 • Dreptul de retragere a consimtamantului: atunci cand ti-ai exprimat consimtamantul pentru prelucrarea datelor tale cu caracter personal, ti-l poti retrage in orice moment.
 • Dreptul la rectificare: poti beneficia din partea noastra de o rectificare a datelor cu caracter personal care te vizeaza, daca acestea sunt incorecte sau incomplete.
 • Dreptul la restrictionarea prelucrarii: poti obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor tale personale. Acest drept este aplicabil daca:
 • contesti corectitudinea datelor tale personale, pentru perioada de care avem nevoie pentru a verifica corectitudinea,
 • prelucrarea este nelegala, daca soliciti restrictionarea prelucrarii in locul stergerii datelor tale personale,
 • nu mai avem nevoie de datele tale personale, dar tu ni le soliciti pentru stabilirea, exercitarea sau apararea pretentiilor legale, sau
 • ai obiectii legate de prelucrare in timp ce noi verificam daca motivele noastre intemeiate prevaleaza.
  • Dreptul de acces: poti solicita informatii legate de datele personale pe care le detinem despre tine, inclusiv informatii legate de categoriile de date pe care le detinem sau pe care le controlam, pentru ce sunt folosite acestea, durata prelucrarii si cui sunt divulgate aceste date, daca este cazul. Iti vom furniza o copie a datelor tale cu caracter personal la cerere. Daca soliciti alte copii ale datelor tale cu caracter personal, atunci iti putem percepe un onorariu rezonabil bazat pe costurile administrative.
  • Dreptul la stergerea datelor: ai dreptul de a ne solicita sa iti stergem datele cu caracter personal pe care le prelucram in privinta ta. Trebuie sa ne conformam acestei solicitari daca prelucram datele tale cu caracter personal, exceptand datele care sunt necesare:
 • pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare si informare;
 • pentru conformarea cu o obligatie legala care ne angajeaza;
 • pentru atingerea scopurilor in interes public, in scopuri stiintifice sau istorice sau in scopuri statistice; sau
 • pentru formularea, exercitarea sau apararea unor actiuni in justitie.
  • Dreptul la opozitie: poti obiecta, in orice moment, cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal din cauza situatiei tale specifice, cu conditia ca prelucrarea sa se bazeze pe interesele noastre legitime sau cele ale unui tert. In acest caz, nu vom mai prelucra datele tale cu caracter personal, decat daca putem demonstra temeiurile legitime care ne obliga si un interes care prevaleaza pentru prelucrare sau pentru formularea, exercitarea sau apararea unor actiuni in justitie.

Poti obiecta intotdeauna cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal pentru marketing-ul direct care s-a bazat pe interesul nostru legitim, indiferent de oricare motiv.

 • Dreptul de a formula o plangere: in cazul in care ai o nemultumire, te rugam sa ne anunti mai intai pe noi, pentru a incerca sa remediem situatia. Daca nu reusim, te poti adresa Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, prin procedura descrisa pe website-ul lor: www.dataprotection.ro

 

De remarcat:

 • Perioada de timp: Vom incerca sa solutionam cererea ta in termen de o luna de zile, termen care poate fi prelungit din motive specifice legate de un anumit drept legal sau de complexitatea cererii tale. In toate cazurile, daca acest termen este prelungit, te vom informa cu privire la durata prelungirii si motivele care au condus la aceasta.
 • Lipsa identificarii: In unele cazuri, este posibil sa nu iti putem cauta datele cu caracter personal din cauza elementelor de identificare pe care le-ai indicat in cererea ta. In asemenea cazuri, in care nu te putem identifica drept persoana vizata, nu ne putem conforma solicitarii tale de a iti exercita drepturile legale descrise in prezenta sectiune, decat daca ne furnizezi informatii suplimentare care sa permita identificarea ta. Te vom informa si iti vom oferi posibilitatea de a furniza asemenea detalii suplimentare.
 • Exercitarea drepturilor: Pentru a exercita drepturile tale, te rugam sa ne contactezi in scris la detaliile de contact furnizate in sectiunea de mai jos.

5.     informatii de contact

Te rugam sa adresezi intrebarile si cererile tale despre protectia datelor personale urmand instructiunile de contact din acest website sau direct prin e-mail la adresa dpo_deo@distributieoltenia.ro

6.     modificari ale acestei politici

Aceasta politica poate fi modificata ori de cate ori consideram necesar, urmand sa fie adusa la cunostinta prin postarea pe website-ul nostru.