PARTENERI

Asociatia ROI

Prioritatea Asociatiei ROI este de a coagula lideri si comunitati pentru a facilita o dezvoltare durabila. Numele ROI vine de la albine, comunitate, vibratie, lucru in echipa, deoarece activitatea asociatiei, inca din 2013, a semanat cu aceea a unui stup foarte activ. Mai multe detalii aici: https://aroi.ro/.

Fundatia Noi Orizonturi

Fundatia Noi Orizonturi are un istoric de 20 ani in educatia pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personala si de construire de abilitati de viata care au ajuns la peste 50.000 de copii si tineri. Fundatia a format in programe de lunga durata peste 1.500 de profesori, lucratori de tineret, care au infiintat si condus peste 300 de Cluburi de Initiativa Comunitara IMPACT in Romania. Fundatia Noi Orizonturi este lider de tabere de educatie prin aventura, conducand programe de vara, in care, de-a lungul celor 20 de ani, peste 15.000 de tineri au trecut prin activitati provocatoare, intarindu-si caracterul si increderea in propriile forte. Mai multe informatii despre Fundatia Noi Orizonturi sunt disponibile pe www.noi-orizonturi.ro.

Fundatia Progress

Este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 1996 in Bistrita (judetul Bistrita-Nasaud). Fundatia piloteaza initiative locale in domeniul educatiei/formarii, (e-)incluziunii si dezvoltarii comunitare pe care le scaleaza apoi, la nivel national, drept bune practici, inovatoare si de impact. Folosim bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de invatare pe tot parcursul vietii si centre de inovatie sociala pentru a ajunge la orice grup social, in special la cele marginale.

Viziunea Fundatiei Progress este ca „frumusetea sta in lucruri mici”, ceea ce inseamna ca activitatile sau interventiile punctuale pot avea un mare impact asupra oamenilor si a comunitatilor. De aceea motto-ul programelor fundatiei este „Prin pasi mici, salturi uriase”. Progresul copiilor si adultilor cu care lucram creste pe masura ce dezvolta noi competente si devin activi in propriile comunitati. Lucrurile de care au nevoie sunt increderea si accesul la resurse de dezvoltare.

Liceul Tehnologic Astra Pitesti

,,PER ASPERA AD ASTRA”- ”Pe cai anevoioase (se ajunge) la stele”

Liceul Tehnologic Astra Pitesti este o unitate de invatamant care ofera servicii educationale de calitate pentru a forma elevi cu mijloace didactice moderne si eficiente, in prezenta unor cadre didactice specializate. Viziunea dupa care ne proiectam activitatea este: “Impreuna pentru viitor, prin calitate, eficienta, profesionalism, catre noile tehnologii impuse de dezvoltarea tehnologica, alaturi de parteneri puternici!”

Ne bucuram de implicarea noastra in proiecte educationale, sprijinite de agenti economici care faciliteaza formarea unui orizont cultural si tehnologic, concomitent cu dezvoltarea unor competente si abilitati vitale pentru viitorul tinerilor de maine.

Colegiul Tehnic Energetic Craiova

Colegiul Tehnic Energetic Craiova are o traditie de peste 50 de ani, fiind prima scoala de invatamant cu specializari in energetica din Oltenia.

De pe bancile Colegiului rezulta in fiecare an personal calificat si specializat pentru zona Olteniei, prin profiluri de actualitate, profiluri de mare cautare pe piata muncii. Unitatea scolarizeaza in medie 950 de elevi (invatamant primar, gimnazial, liceal, profesional, scoala postliceala) in domenii de interes: electronica si automatizari, electric si profil sportiv.

Colegiul Tehnic Energetic Craiova urmareste asigurarea unui invatamant deschis, flexibil, capabil sa asigure pregatirea profesionala a elevilor la standarde ridicate, astfel incat sa se integreze socio-profesional pe piata muncii din Romania, date fiind oportunitatile existente si resursele umane si materiale de care va dispune tara in urmatorii ani.

Liceul Energetic Targu-Jiu

“Nu sunt pierdute decat acele batalii pe care nu le incepi niciodata” (Mircea Eliade)

Institutia reprezinta unul din liceele de referinta ale judetului Gorj, recunoscut atat pe plan local, cat si national, in special prin performantele obtinute la Olimpiadele Scolare judetene si nationale si la Concursurile pe Meserii. Liceul Energetic are ca obiectiv formarea de forta de munca calificata pentru domeniile electronica si automatizari, electromecanica, electric si mecanic iar oferta de scolarizare a unitaţii noastre raspunde atat cerintelor beneficiarilor directi – elevii -, cat şi cerintelor beneficiarilor indirecti – parinti, agenti economici, comunitatea locala.

Rezultatele obtinute de-a lungul timpului confirma excelenta promovata ca obiectiv al pregatirii elevilor, sustin munca depusa de cadrele didactice si corespund cu misiunea si viziunea scolii asumate.

Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria

Placerea cu care iţi faci meseria se reflecta in munca ta, rezultatul fiind un lucru bine facut. (Aristotel)

Liceul Tehnologic Nr. 1 a fost infiinţat in anul 1973, devenind o instituţie reprezentativa pentru invaţamantul tehnologic si vocational din judetul Teleorman. Liceul isi propune ca, prin oferta educaţionala, adecvata pieţei forţei de munca, sa asigure competenţele profesionale specifice.

Pentru clasele de la filiera tehnologica, liceul beneficiaza de dotarea necesara, cadre didactice calificate si un parteneriat traditional cu unitati economice din oras, dar si din regiune, cu care incheiem in fiecare an contracte pentru realizarea stagiilor de practica. Institutia noastra scolara raspunde atat nevoilor de formare prin invatamantul liceal (nivelul 4 de calificare), cat si prin cel profesional si tehnic (nivel 3 de calificare), in domeniile Mecanica, Electric, Servicii si Economic.

Intr-o societate tehnologizata si dinamica, Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria trebuie sa fie scoala care asigura accesul la educaţie, in mod echitabil, in scopul atingerii performanţei individuale şi colective, in domenii de pregatire corelate cu cerinţele pieţei fortei de munca.

Formam cetaţeni activi şi responsabili, capabili sa inveţe pe tot parcursul vieţii, pentru construirea unei cariere adaptabile.

Liceul de Transporturi Auto Drobeta Turnu-Severin

Cu o istorie de peste 100 de ani, Liceul de Transporturi Auto este o institutie de invatamant preuniversitar cu o valoroasa tradiţie in pregatirea tinerilor in meserii si specializari din domeniul transporturilor auto.

Adaptandu-se in mod firesc cerinţelor societaţii de maine şi promovand o dezvoltare susţinuta şi conforma realitaţilor europene, viziunea Liceului de Transporturi Auto se poate exprima astfel: acces la educatie pentru toti elevii, performanta, cadre didactice motivate, colaborare, cooperare, toleranta, deschidere.

Traditia si rezultatele au poziionat scoala noastra in randul comunitatii, devenind cunoscuta, apreciata si aleasa de tinerii care au nevoie de educatie si de dobandirea unor competente tehnice care sa le asigure accesul pe piata muncii din Romania si din Uniunea Europeana.

Liceul Tehnologic “Ferdinand I” Ramnicu Valcea

Liceul Tehnologic “Ferdinand I” Ramnicu Valcea raspunde cerintelor de dezvoltare sociala si profesionala a tinerilor din zona judetului Valcea si nu numai, oferta scolara curenta cuprinzand calificari de nivel profesional, liceal şi postliceal din profilul tehnic – domeniile electronica şi automatizari, electric, mecanica, construcţii şi lucrari publice, precum si calificari / specializari din filiera teoretica –profil real si vocationala – profil sportiv. Viziunea scolii noastre, “Pregatiti pentru viitor prin educatie de calitate, la standarde europene”, exprima rolul esential pe care scoala noastra il urmareste. Pregatim elevii pentru a-si insusi obiceiuri precum disciplina, motivatia si disponibilitatea catre invatare, oferindu-le un invatamant de calitate, cu obiective educationale valoroase. Prin educaţia de care beneficiaza, elevii nostri işi dezvolta competenţe esenţiale pentru a reuşi in plan social si profesional.

Liceul Tehnologic “Alexe Marin” Slatina

Liceul Tehnologic “Alexe Marin” are urmatoarele niveluri de invaţamant:
  • liceal cu clasele IX – XII – invaţamant de zi;
  • liceal cu clasele IX-XIII – invaţamant seral;
  • profesional dual / profesional cu durata de 3 ani;
  • postliceal, scoala de maistri.

MISIUNEA ŞCOLII: şcoala noastra asigura un act educaţional de calitate, bazat pe profesionalism şi egalitate de şanse, in vederea dobandirii de competenţe, in formarea de cetaţeni europeni.

VIZIUNEA ŞCOLII: educatia, munca si perseverenta asigura succesul.