In perioada 11-19 iulie, respectiv 2-5 august 2024, tinerii interesati pot alege specializarea “Electrician exploatare centrale, statii si retele electrice”, sustinuta de proiectul Ucenic Electrician in liceele partenere:

In perioada 23-26 iulie (etapa I), respectiv 13-14 august 2024 (etapa II), candidatii admisi vor fi invitati sa depuna dosarul in original, impreuna cu urmatoarele documente:

 • fisa de inscriere in original
 • certificatul de nastere, in copie conform cu originalul
 • adeverinta care sa ateste notele si media generala obtinute, dupa caz, la evaluarea nationala, la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, testele nationale sau la examenul de capacitate
 • fisa medicala

Start

Pentru inscrieri este necesara parcurgerea urmatorilor pasi

11-19 iulie (etapa 1)

2-5 August (etapa II)

Completarea fisei tip de inscriere de catre secretariatele unitatilor de invatamant gimnazial, la cererea elevilor si a parintilor/reprezentantilor legali.

19 iulie (etapa I)

5 august (ETAPA II)

etapa III – 28 august- inceperea cursururilor anului scolar 2024-2025

Afisarea, la sediul unitatilor de invatamant care au oferta educationala pentru invatamantul profesional de stat, a listei candidatilor inscrisi.

Ce ne-a inspirat

Energia este sursa tuturor transformarilor din viata noastra. Energia ne lumineaza scoala, ne incalzeste casa, ne incarca bateriile si ne inspira sa fim mai buni.

Pana in anul 2030, conform datelor prezentate de United Nations, planeta noastra va sustine o populatie de 8.5 miliarde de oameni si va avea nevoie de mai multa energie.

Lipsa specialistilor in domeniu, cu care ne confruntam in ultima perioada si dorinta de a forma generatia de electricieni ai viitorului au condus la lansarea Programului Ucenic Electrician. Vom avea astfel, siguranta ca cei mai buni specialisti in domeniu vor fi formati tot de cei mai buni, echipa Distributie Oltenia. Implicarea angajatilor in activitatile de voluntariat si dorinta de a face performanta ne recomanda, iar rezultatele obtinute pana acum sunt dovada clara ca meseria de electrician aduce satisfactii pe termen lung.

Viziune

Misiune

Prin programul Ucenic Electrician, ne dorim schimbarea perceptiei asupra invatamantului profesional si cresterea diversitatii in industria energiei, prin includerea si asigurarea vizibilitatii tuturor grupurilor, indiferent de gen, etnie, cultura, sau orice alta componenta a identitatii. La absolvirea celor trei ani de scoala profesionala cu profil electric, elevii formati in cadrul programului Ucenic Electrician vor detine cunostinte solide din domeniu, teoretice si practice, pentru integrarea pe piata muncii si pentru angajarea in Distributie Oltenia sau in oricare alta companie de profil.

Pregatirea unei noi generatii de profesionisti in domeniul electric, in spiritul si cultura organizationala a companiei Distributie Oltenia: printr-o formare completa, care incurajeaza dezvoltarea profesionala si personala a fiecarui participant. Astfel, una din misiunile proiectului Ucenic Electrician este ca viitorii profesionisti din domeniul energetic sa reflecte aceeasi diversitate si aceleasi valori pe care le traim in fiecare zi in echipa noastra.

Rezultate program

2016
2017
2018
2019
2020
2021

In primul an de implementare, 48 de elevi admisi si-au inceput pregatirea in domeniul energetic, sub indrumarea reprezentantilor Distributie Oltenia. Ulterior, proiectul s-a extins atat geografic, cat si transversal, in interiorul fiecarui liceu partener, prin formarea de noi clase in fiecare an scolar.

Odata cu anul scolar 2021-2022 si extinderea programul in judetul Olt, vom completa „inima Distributie Oltenia”, formata din cele 7 judete din aria de operare a companiei, sustinand, in paralel, generatiile deja participante in program.

2016

In cursul unui an scolar, elevii inscrisi in program se bucura de numeroase beneficii, precum:

 • Burse lunare de studiu in valoare de 200 RON, pentru primii 5 elevi din fiecare clasa, in plus fata de sprijinul financiar oferit de catre stat
 • Amenajare si inaugurare laborator electric in cadrul liceelor partenere
 • Echipament (casca si salopeta) de protectie pentru elevii inscrisi
 • Stagii de practica, in cadrul carora elevii au ocazia de a vizita statii de transformare, de a insoti electricieni la lucrari de interventie si de a asista la demonstratii privind utilizarea echipamentelor de specialitate
 • Un specialist Distributie Oltenia desemnat pentru fiecare judet
 • Dezvoltare personala cu traineri ai Asociatiei ROI si ai Fundatiei Noi Orizonturi - Sa devii un profesionist nu inseamna doar sa stii meserie, ci sa fii mai bun pe toate planurile. De aceea am pregatit pentru tine ateliere de dezvoltare personala sustinute de persoane specializate, care te vor invata cum sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare si de relationare in cadrul unei echipe si cum sa pui in aplicare initiative pentru liceul tau
2018
 • Participare in calitate de voluntari la o ampla actiune de impadurire
 • Ziua Portilor Deschise la sediul Distributie Oltenia in saptamana Scoala Altfel
 • Organizarea concursului tematic Trofeul Ucenicului Electrician – etapa locala si regionala
 • Tabara pentru bursieri
 • Programul de internship platit Electrician Junior, derulat de operatorul Distributie Oltenia si partenerii acestuia pentru absolventii proiectului Ucenic Electrician
2019

Incepand din luna septembrie 2019, programul Ucenic Electrician a trecut in etapa urmatoare: programul de internship platit Electrician Junior, derulat de operatorul Distributie Oltenia si partenerii acestuia. Timp de 6 luni, 24 din cei 33 de absolventi ai proiectului Ucenic Electrician din judetele Arges si Dolj au avut ocazia sa:

 • ne cunoasca mai bine facand parte oficial din echipa Distributie Oltenia
 • aprofundeze cunostintele teoretice invatate la scoala
 • fie in contact direct cu activitatea operatorului de distributie, invatand de la cei mai experimentati specialisti
2020
Si in 2020, procesul de invatare a continuat neintrerupt in cadrul proiectului:
 • Operatorul Distributie Oltenia si-a dotat cei aproape 300 de elevi inscrisi, dar si cadrele didactice care fac parte din proiect din judetele Arges, Gorj, Mehedinti, Teleorman si Valcea cu cate o tableta pentru a putea fi cat mai aproape de o normalitate digitalizata
 • Elevii au continuat sa primeasca bursele de performantã si sa participe la ateliere de dezvoltare personala
 • O noua editie de internship platit a fost lansata incepand cu luna septembrie 2020, pentru 19 Electricieni Junior. Mai multe detalii despre programulul de internship platit, Electrician Junior, puteti regasi pe pagina https://www.distributieoltenia.ro/ro/internship/internship-directia-exploatare-si-mentenanta-a-red.html
2021

Incepand din 2021, toate cele 7 licee Ucenic Electrician beneficiaza de energie verde datorita initiativei de a monta cate o centrala de panouri fotovoltaice in valoare de aproximativ 15 000 euro/liceu. Aceasta initiativa este o investitie pe termen lung, care a inclus si sustinerea unor cursuri pe tema energiei verzi, cu sprijinul Fundatiei Progress. Astfel, promovam beneficiile energiei solare si crestem responsabilitatea fata de mediu.